Rólam

Ha már idáig eljutottál, bizonyára felkeltettem az érdeklődésed, és arra is kíváncsi vagy, hogy vajon miben különbözöm a  kollégáimtól.

A cél mindannyiunk munkájában, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújtsuk, a hosszútávú eredmény reményében.

A táplálkozási tervek írása helyett én abban látom a megoldást, hogy megtanítalak az élelmiszerek, a testünk működésének ismeretére, hogy ne csak mennyiségileg táplálkozzunk, hanem minőségileg legyen kielégítő étkezésünk.

 

Az elhíresült hippokratészi mondatot a legtöbben jól ismerjük, de talán sosem gondolkodtunk el rajta mélyebben. Az ókori görög orvos már az időszámításunk előtti időkben (kb. ie. 460-380-ig élt) azt tanította iskolájában, hogy betegségeink zömét a kívülről bevitt káros anyagok, főként a helytelenül megválasztott ételek okozzák, viszont egészséges táplálkozással és életmóddal elejét lehet venni a kórok kialakulásának.

Sajnos fogyás esetében nagyon sokan csak a leadott kg-ot nézik, így nagyon gyorsan hiányállapotot hozhatnak létre, vagy esetleg a már megdolgozott izomból veszítenek. Ekkor jön a bizonyos jojó effektus, amit már hallomásból mindenki ismer, hogy a leadott kilók lassan, de biztosan kúsznak vissza.

Ne feledd, az vagy, amit megeszel! Látszik az arcodon, a bőrödön, és a vérképeden is.  :o))

 

alairas
IMG-1993