Hozzávalók a tésztához:
– 30 dkg zabliszt
– 1 cs foszfátmentes sütőpor
– 1 csipet só
– 5 dkg kókuszvaj
– 10 dkg eritrit vagy kb. 6 dkg cukor, 4-5 dkg negyedannyi édesítő
– 1 tojás
– 4-5 ek kókusztejföl, kókuszjoghurt
+ 2 ek zabpehelyliszt nyújtáshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
– 1,5 kg alma megtisztítva, lereszelve
– 3 ek negyedannyi édesítő,
– 2 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
A zablisztben elkeverjük a foszfátmentes sütőport, hozzáadjuk a vajat, tojást, joghurtot, csipet sót, és az édesítőt. Összegyúrjuk, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az édesítőt igény szerint, a fahéjat, majd összekeverjük.
Ezután a tésztát 2 részre osztjuk, majd sütőforma méretűre nyújtjuk. Nálam ez: 25cm x 35 cm. Vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük. Az almát jól kinyomkodjuk és egyenletesen elterítjük a tésztalapon. A tészta másik felét az almás réteg tetejére nyújtjuk. Tojássárgájával megkenjük, villával megszúrkáljuk, majd 35-40 percet sütjük, 180 fokon.