Hozzávalók: (4 személyre)
4 szelet lazacfilé
40 dkg leveles spenót
15-18db koktélparadicsom
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kókuszvaj
1 evőkanál olívaolaj
2 dl kókusztejszín
só, bors
Elkészítés:
A lazacfiléket fél citrom levével megcsöpögtetjük, sózzuk, majd egy serpenyőben a jól felforrósított vajon a bőrös felével (ha szeretjük bőrével) lefelé elkezdjük sütni, 3-4 perc után, amikor kezd átsülni és a bőr ropogós, egy csipesszel vagy két villa segítségével megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből.
Egy pici olivaolajat tesszük még a serpenyőbe, rádobjuk a fagyasztott spenótot, a felezett koktélparadicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon, fedő alatt kevergetés mellett megpároljuk. Felöntjük kókusztejszínnel, visszahelyezzük a már megsütött lazacot, majd fedő alatt pár percre még összefőzzük.