Hozzávalók (4 személyre):
Nokedli:
– 5 adag szafi nokedli (450 g víz, 15 g só, 375 g szafi nokedli lisztkeverék
– vagy zablisztből készült nokedli (400 g zabliszt, 2 tojás, 15 g só, víz. kb 3-4 dl, amennyit felvesz a liszt)
Kb. 30 dkg füstölt sonka
1 doboz (Növényi) tejföl
15-20 dkg reszelt (növényi) sajt
1 kisebb fej lilahagyma
Elkészítés: A hagymát megfonnyasztom zsiradékon, rádobom a vékony csíkokra vágott sonkát, együtt párolom tovább. Közben elkészítem a nokedlit és kifőzöm sós vízben. Ha megfőtt a nokedli sütőedénybe teszem, ráborítom a hagymás sonkát, a növényi tejfölt és az egészet összekeverem. Sózni külön nem kellett, mert a sonka eleve sós. A tetejére szórom a sajtot és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt el nem olvad.