Hozzávalók: 1 őzgerinc formára
3 közepes db banán (nagyon érett)
45 ml olívaolaj, kókuszolaj
0.5 teáskanál fahéj (fél teáskanál)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vanília kivonat)
165 g apró zabpehely
82 g zabliszt
2 db tojás (tojásfehérje érzékenyeknek csak a sárgája)
10 g csokoládé (1 maréknyi chocolate chips)
20 g dió
1 marék mazsola
1 csipet só
édesítő izlés szerint
Elkészítés:
Egy nagy tálban pépesítsük össze a banánt, majd adjuk hozzá az összes nedves hozzávalót (olajat, felvert tojásokat, tejet, vanília kivonatot, ha azt használunk).
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt, őrölt fahéj, szódabikarbóna, só, vaníliás cukrot -ha a kivonat helyett ezt választjuk) ügyelve az egyenletes eloszlásra.
Adjuk a száraz hozzávalókat a nedveshez, majd keverjük össze. Végül a mazsolát és a csokoládé darabkákat és az apróra vágott diót is beleforgatjuk.
Kivajazott (olajozott), zabpehelyliszttel meghintett tálba öntjük a masszát (23 x 13 cm),vagy őzgerinc formában, majd 165 Celsius fokra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük.
sütési hőfok: 165°C
tepsi mérete: 23×13 cm, vagy őzgerinc forma