Káposztasaláta

Elkészítési idő:  25 perc

Hozzávalók:
– 1/2  fejes káposzta
– 1 dl 10 %-os ecet.
– 8 evőkanál eritrit, vagy  2-3 evőkanál negyedannyi édesítő
– 7 dl víz
– 2 csapott teáskanál só
– 1 teáskanál frissen őrölt köménymag
–  bors

Elkészítés: A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd vágd négy részre, torzsáját vágd ki és gyaluld le. Szórd rá a 2 teáskanál sót, és az 1 teáskanál őrölt köményt. Hagyd állni fél-egy órán át,addig készítsd el a saláta levét.

7 dl vizet öntsd egy tálba, rakd hozzá az édesítőt, az ecetet, a borsot majd jól keverd el. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá cukrot, esetleg adj hozzá ecetet. Egy intezívebb ízű saláta levet kell készíteni. Öntsd a káposztára, forgasd össze, és rögtön eheted is, de ha hagyod állni 1 napig, jobban összeérnek az ízek.

Forrás: Femina