Meggyes-Almás-Zabpelyhes Sütemény

Elkészítés: 45 perc, 12 adag

HOZZÁVALÓK:
80 dkg reszelt alma
25 dkg zabpehely
35 dkg magozott meggy
fahéj
50 g Kókuszolaj, vagy kókuszvaj
1 evőkanál édesítő (eritrit) ízlés szerint
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
vágott dió ízlés szerint
kevés kükuszolaj a tepsi kenéséhez

ELKÉSZÍTÉS:
Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. A kapott masszát kézzel belenyomkodjuk egy közepes nagyságú, magasabb falú, kókuszolajjal kikent tepsibe.
A tetejét kb. két maréknyi dióval megszórjuk, de mehet bőven több is, mert a sült dió különösen finom.
Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetejére szórt dió szép, piros színt kap. 180fokon légkeveréssel 70perc, tepsiben hagyom kihűlni, utána jól lehet szeletelni.

 

Forrás: mindmegette.hu