Sütőtökkrémleves

Elkészítési idő: kb.: 35 perc

Hozzávalók 4 személyre:
1 db nagy sütőtök
2 dl kókusztejszín
1 ek szárított zöldségkeverék (nem vegeta)
1 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 db kisebb vöröshagyma
1 teáskanál só
1 késhegynyi bors
1 késhegynyi szerecsendió
1 késhegynyi gyömbér
1 evőkanál kókusz olaj

Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, hámozd meg, a magokat távolítsd el, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a sütőtököt, és süsd két-három percig, közben kevergesd meg. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, zúzott fokhagymával.

Öntsd fel a vízzel, fedd le, és főzd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor a tök puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, amíg rottyan egyet a tűzön, majd le is veheted. A sütőtökkrémlevest megszórhatod pirított tökmaggal.