Mákosguba (Szafi)

Guba rúd (5 db-hoz)
• 140 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
• 2 g Szafi Reform himalája só
• 20 g fehérborecet
• 170 g meleg víz

Elkészítés:  Egy tálba helyezem először a folyékony majd a szilárd összetevőket. Gyors mozdulatokkal összekeverem. 5 percet pihentetem. 5 részre osztottam és rudakat sodortam belőle enyhén lisztezett felületem.
Lekentem kókuszzsírral és 220 fokos sütőben alsó felső sütésen 17 percet sütöttem.

 

Mákos guba:
• 5 dl kókusztej
• 20 g vaj
• 100 g darált mák
• 35 g Szafi Reform por eritrit eritrit, vagy ennek megfelelő negyedannyi édesítő

Elkészítés: A tejet a vajjal, felmelegítettem.  A kifliket felkarikáztam egy tálba. Ráöntöttem a tejet a kiflikre, rászóratam a mákot, majd az édesítőt, és óvatosan összeforgattam.  Kivajazott tálba öntöttem.
180 fokon alsó felső sütésen 20 percig sütöttem, nem kell hőlégkeverés.

 

Vaníliás puding, sodó: (tetejére)
600 g kókusztej
50 g szafi vaníliás puding
40 g eritrit,vagy 10 g negyedannyi édesítő

Elkészítés: a tejhez hozzáöntöm a pudingport és az édesítőt, majd tűzün kevergetve besűrítem.

Forrás: Szafi

 

Gluténmentes mákos guba vaníliás pudinggal