Hagymakrémleves

Hozzávalók:

3 egész nagy fej vöröshagyma (snidling hagyma)
4-5 ek kókuszolaj
3 ek zabliszt
9 dl víz
1 púpos tk házi ételízesítő (szárított zöldségkeverék)
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
2 dl sűrű kókusz tejszín
10 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, vékony fél karikára vágjuk. Egy közepes fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk két csapott evőkanál zabliszttel és felöntjük vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel és lefedve addig főzzük, míg a hagyma megpuhul. Ez alatt a kókusztejszínt simára keverjük 1 púpos evőkanál liszttel. Ha puha a hagyma, az egészet a turmixba töltjük és pépesítjük.

A fazékba visszatöltjük, A kókusztejszínt kikeverem 1 ek zabliszttel, majd a turmixolt leveshez öntjük. Reszelt sajttal tálaljuk.