Lasagne (tojás, glutén, tej, cukormentes)

Tészta hozzávalók:
  • 140 g Szafi Free nokedli lisztkeverék
  • 1.5 g  himalája só
  • 80 g víz
Elkészítés:
Gyúrjuk össze az összetevőket, majd összeállítás után 5 percig pihentessük. 3 részre osztjuk, majd 3 lapot nyújtunk belőle.

 

Töltelék hozzávalói és elkészítése:

  • 800 g darált hús
  • 1 cs Szafi Reform bolognai alappor
  • 300 g víz
Szóráshoz:
  • trapista sajt, vagy növényi violife sajt
Elkészítés:
  • A húst 3 ek kókuszolajon megpirítom, majd a bolognai alappor utasítása szerint 4 dl vízzel keverve öntsük a megpirult húsra, majd 15 perc alatt főzzük puhára.
Lasagne összeállítása:
  • Igazítsuk a tésztalapokat egy 20×20 cm-es szilikon tepsibe.
  • Rétegezzük a Tészta, hús, tészta, hús, tészta hús, sajt
  • A tölteléket és a sajtot úgy osszuk el, hogy a tetejére is maradjon.
Sütés:

180 fokra előmelegített sütőben, (alsó – felső program) 50 perc (ha valaki nagyobb mennyiséget készít egyszerre, akkor a tepsi méretétől függően növekedhet a sütési idő 10-15 perccel).

Forrás: Szafi

Tápérték: megközelítőleg,  8 db-ra osztottam
Tápértéke 1 db lasagne-nak: kb. 220 g

Kcal: 400 Kcal
Fehérje:38 g
Zsír:21 g
Szénhidrát: 16 g

Tápérték: 100 g-ra vonatkozóan:

Kcal: 182 Kcal
Fehérje:17 g
Zsír: 9 g
Szénhidrát: 7 g